Gästblogg: Strandhems Stockholmsvecka

Här är en hälsning från våra vänner på Strandhems bibelskola som besökte Stockholm och Roseniuskyrkan förra veckan. Vad fick de med sig av en knapp veckas studiebesök och delaktighet i mission i Stockholm?

Hej!

Undervisning om kyrkan och storstaden med CredoAkademin

Undervisning om kyrkan och storstaden med CredoAkademin

Varje år åker eleverna på Strandhems bibelskola på en missionsresa i Sverige och i förra veckan var det vår tur. Vi var ett gäng på sju personer som under några intensiva dagar fick se lite av Stockholm och det missionsarbete som sker där. Förutom att delta i Roseniuskyrkans gudstjänst och VARDag fick vi även träffa och prata med några kända kristna profiler i Stockholm. Vi träffade Stefan Gustafsson och Jacob Rudolfsson från SEA, Maria Ahlin från Freethem och Stefan Swärd från Folkungakyrkan som varit framgångsrik i församlingsplantering. Att få höra om dessa människors arbete och visioner var både intressant och väldigt inspirerande. Under sista dagen gjorde vi en bönevandring i Stockholm under vilken vi även delade ut mackor till tiggare.

Resan till Stockholm har gett oss en större förståelse för mission i storstaden. Att locka med kaffe och häftiga event i en stad där allt redan finns och där människorna målmedvetet rusar fram på gatorna för att hinna till nästa punkt i sin redan överfulla kalender är inte lätt. Istället handlar mission i storstaden mycket om att bygga relationer. Vi är övertygade om att det finns en stor ensamhet och ångest hos många av de människor som rusar förbi på gatan. Genom att möta den ensamheten och utmana de ideal och tankesätt som finns, kan vi locka människor till kyrkan. Mission blir då inte ett yrke eller en hobby utan ett sätt att leva. Gud behöver präster och predikanter som arbetar för hans rike, men han behöver lika mycket lärare, bilmekaniker, ingenjörer och politiker.

Från v: Benjamin, Benjamin, Susanne, Jens, Miriam, Maria Ahlin, Julie, Olivia

Något av det som gjorde starkast intryck på gruppen var mötet med Maria Ahlin som har grundat organisationen Freethem där hon jobbar med att förebygga prostitution, främst bland unga killar. Vi blev alla berörda av det hon berättade om människohandel. Det var också väldigt inspirerande att se hennes engagemang och den nu stora och inflytelserika organisation som hon har byggt upp under bara några år. Under söndagseftermiddagen fick vi även möjlighet att besöka Hillsong och att sedan jämföra deras gudstjänst med Roseniuskyrkans gudstjänst var väldigt givande. En tredje sak som gjorde starkt intryck på oss var att dela ut mackor till tiggare och samtidigt be för dem och staden. Stockholm är en fantastiskt vacker stad men också en stad med stora problem. Tiggeri är ett sådant växande problem i Stockholm och att se alla dessa människor som tvingas sova i gathörnen utan någon varm och trygg plats att gå till var väldigt jobbigt, men att få hjälpa dem kändes bra. Några av oss fick även tillfälle att ge personlig förbön.

IMG_20150502_205827

Under resan bodde vi hos några församlingsmedlemmar. De tog verkligen hand om oss på bästa sätt och de var väldigt trevliga. Martin och Daniel var våra handledare under hela resan. Att få lära känna dem var väldigt roligt. De har varit härliga att hänga med och inspirerande att lyssna på. När vi nu kommer hem till Skåne gör vi det med härliga minnen i bagaget och en massa inspiration till fortsatt missionsarbete i Sverige.

Miriam Svensson, Benjamin Löfström, Julia Lindberg, Susanne Johansson, Jens Rosenkvist, Olivia Andersson och Benjamin Bertilsson
Strandhems bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga

Taggar: , , , , , ,
Publicerad i Gästbloggar, Personligt
0 kommentarer på “Gästblogg: Strandhems Stockholmsvecka
1 Pings/Trashbacks för "Gästblogg: Strandhems Stockholmsvecka"
  1. […] början av maj hade vi Strandhemselever på besök, vilket du kan läsa om på bloggen. Men efter det har mycket handlar om att Martin och familjen ska iväg. Även om det inte är jag […]

Kommentera