Barnverksamhet

”Låt barnen komma till mig.” Jesus överraskade sin samtid när han gav tid och uppmärksamhet till dem som i andras ögon var små och oviktiga. På samma sätt vill vi i Roseniuskyrkan välkomna och ge plats åt barn, och visa att Guds rike, som Jesus själv sa, tillhör dem.

Barn i gudstjänsten

Barnen är självklart välkomna att delta i våra gudstjänster och övriga samlingar. För barn är det ofta lättare att hänga med i gudstjänsten om de får sitta långt fram, så prova gärna det. Det finns också tygkassar med något att läsa, rita och leka med som barnen kan ta med till bänken. Längst bak finns även ett utrymme för barn som vill krypa, leka, rita etc.

Söndagsskola och barnens stund

I Roseniuskyrkan erbjuds söndagsskola varje söndag, med undantag för sommar- och jullov. Till söndagsskolan är barn välkomna från 3-10 års ålder och delas in i två grupper, den yngre för ca 3-6 år och den äldre för 7-10 år.

Söndagsskolan innehåller undervisning om någon del av Bibeln, musik, olika aktiviteter samt en chans för barnen att samla in pengar till hjälpverksamhet inriktad på barn i andra länder. Vi är mycket glada för att använda söndagsskolematerialet Skatten.

Barnen deltar i gudstjänsten från början och innan de går ner till söndagsskolan berättar dagens söndagsskolledare vad som kommer att hända i söndagsskolan. Ibland får barnen öppna en skattkista med en ledtråd till dagens tema, ibland får vi höra en intervju mellan ett barn och en vuxen. Innan barnen går till söndagsskolan hjälper de hela församlingen att sjunga månadens sång.

Lekrum

På vår församlingsvåning Gränden finns ett särskilt lekrum för barnen att använda om/när det blir för svårt att vara tyst och stilla i kyrksalen.

Småbarnssång

Du som är föräldraledig eller hemma med små barn är välkommen till Roseniuskyrkan på torsdagar kl 10.15 på sångstund. Vi sjunger sånger, ramsar, spelar rytminstrument, tänder ljus och ber. Efteråt finns det smörgåsfika. Det går också bra att ta med sig lunch att värma. Vi träffas varje torsdag utom på skolloven. Ingen anmälan krävs.

Bokklubb för tweenies

För barn som är 11-12 år har vi en bokklubb som ibland träffas i kyrkan och ibland på zoom varannan fredag kl 17-18. Vi läser någon bok eller i Bibeln och diskuterar och gör aktiviteter.

Barn- och ungdomsläger

Varje sommar arrangerar vi ett barn- och ungdomsläger för Roseniuskyrkan och andra intresserade. Lägret brukar äga rum i mitten på augusti, och är en uppstart på barn- och ungdomsverksamhetens läsår.

Har du några frågor får du gärna kontakta vår barn- och ungdomspedagog Sofia Ödman.

Vi ses!