Vad har hänt i maj …?

Tiden går så oerhört fort just nu, och snart är det sommar! Om en vecka åker jag upp till Umeå för att vara med på ELMs årskonferens och när jag kommer hem börjar min semester. Jag har inte haft tid att skriva på bloggen den senaste tiden, men tänkte nu summera någonting av vad som har hänt på sistone.

I början av maj hade vi Strandhemselever på besök, vilket du kan läsa om på bloggen. Men efter det har mycket handlar om att Martin och familjen ska iväg. Även om det inte är jag som ska packa och ta emot ett tredje barn, så har vi givetvis pratat mycket om det och det har påverkat oss båda. Gudstjänsten den 17 maj fick vi tillsammans, i kyrkan, sända iväg Martin och familjen under bön om Guds ledning och beskydd. Det blev en väldigt fin stund och jag är glad över att de har fått den här möjligheten. För egen del kommer jag att gå upp i tjänst till drygt fyra dagar i veckan, precis som när Martin var föräldraledig. Det ser jag fram mot!

Annars så har vi fortsatt med VARDag och Tonårsgruppen som vanligt. Vi hade avslutning med TG förra torsdagen och var då 5 ungdomar plus jag, som grillade hamburgare och hade livliga samtal om huruvida Gud finns och vad kristen tro handlar om. En av tjejerna i gruppen hade med sig en kompis och sådant ger alltid upphov till spännande samtal! Be gärna för tonårsgruppen i höst.

Jag har också fortsatt arbetet med nybrottstjänsten i stan, tillsammans med Elisabeth och Doris från styrelsen. Vi annonserar ju just nu efter någon som kan utföra omvärldsanalysen, som ska tjäna till underlag för en eventuell tjänst, men det är inte helt enkelt att hitta rätt person. Det är många bitar som ska falla på plats. Vi hade dock ett mötet med en forskare från Ersta diakoni, för ett par veckor sedan, och det var en bra träff som gav oss lite nya idéer. Vi fortsätter att be över saken och tar i med nya krafter efter sommaren.

De sista dagarna innan semestern ägnar jag åt planering och förberedelser. Det är lite fixande så att gudsjänsterna flyter på och att det finns medhjälpare till alla uppgifter, men i huvudsak är allting under kontroll. Programmet för sommaren är klart och klubbat. Om du får vårt månadsbrev så har du fått större delen av sommarens gudstjänster i marginalen av brevet (om du inte får månadsbrevet kan du skriva upp dig på hemsidan), annars så kommer programmet att finnas tillgängligt på Gränden som vanligt på söndag.

Det sista jag gör är att jag försöker sammanställa ett bibelstudiematerial över Första Petrusbrevet. Vi har gått igenom det brevet på VARDag under läsåret och då har jag passat på att skriva en introduktionstext samt samtalsfrågor efter varje träff, och det tänker jag sammanställa till en bibelstudiebok. Det börjar ta form men jag har lite arbete kvar.

Jag hoppas att vi ses på söndag!

Taggar:
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera