Jag är ny här!

– Så roligt! Oavsett om du är nyfiken på kristen tro eller är ny i Stockholm och söker en kristen gemenskap är du varmt välkommen att kontakta eller besöka oss!

Roseniuskyrkan vill vara en kyrka för Stockholm, det vill säga, en kyrka för alla som finns i Stockholm. Du är välkommen att delta i vår verksamhet och att lära känna oss. Om du inte är kristen vill vi gärna hjälpa dig utforska den kristna tron. Är du kristen vill vi hjälpa dig att fördjupas och växa i din tro. Det finns plats för dig!

Var ska jag börja?

  • Här på vår hemsida kan du läsa mer om vår tro och verksamhet – vi hoppas det väcker din nyfikenhet!
  • Kom till en gudstjänst, så kan vi i samband med det berätta mer om kyrkan och svara på dina frågor.
  • Kontakta någon av våra medarbetare, eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär, så hör vi av oss!

Vi ser fram emot att träffa dig!

Hur går en gudstjänst till?

Våra gudstjänster innehåller musik och en predikan, samt gemensamma böner och växelläsningar. När du kommer till kyrkan får du en agenda, ett litet häfte som hjälper dig att följa med i vad som sägs både gemensamt och framifrån.

Varje gudstjänst tar vi upp en kollekt, en insamling av ekonomiska medel för att bära upp kyrkans arbete. Som ny eller besökare ska du inte känna någon press att ge något!

Du är välkommen som du är, vare sig du är redo att stämma in i det som sägs eller vill bara vill se hur en gudstjänst går till. Efter gudstjänsten finns det tillfälle att fråga mötesledaren eller någon annan som ser ut att veta vad han/hon gör om du undrar något!