En ny arbetsvecka

En ny arbetsvecka har tagit sin början på Roseniuskyrkans kontor. Jag predikade i söndags och därför var jag ledig igår. Det är en behaglig rutin att ha ledig måndag efter gudstjänst då jag har predikat.

Veckans upplägg, typ

Den här hösten har jag lagt planeringen så att varannan vecka innehåller VARDag och Tonårsgrupp och varannan vecka är generellt sett befriad från kvällsaktiviteter. Jag tror att det blir en bra ordning. Då har jag varannan vecka till planeringar och långsiktigt arbete, och varannan vecka till förberedelser och genomföranden. Den här veckan är planeringsvecka med inslag av förberedelser – jag har familjegudstjänsten på söndag och ska även åka upp till Gagnef på söndag eftermiddag för gudstjänst. Det blir alltså lite både och!

Återigen VARDag

Det är roligt att vara igång med terminen igen. Förra veckan startade vi lärjungaskolan VARDag (för mer information) och det var härligt att se vardagsrummet fyllas på nytt. Vi var nästan 20 st som träffades för mat, undervisning och sång och bön. Vi kommer bl.a. att vandra genom Esters bibelbok och få anledning att tala om svåra frågor som berör hur vi förhåller oss till ett omgivande samhälle som inte delar vår tro och våra övertygelser. Frågorna som Esters liv väcker blir allt mer komplicerade när jag funderar över dem, och jag ser mycket fram mot att fortsätta samtalen tillsammans med gruppen.

Tonårsgruppen får tillökning!

I fredags började även Tonårsgruppen igen för terminen. Det var inte så många tonåringar där (men jag hoppas att de ska trilla in under hösten!), men desto fler ledare! Ni som har följt mitt arbete med TG under de senaste åren, vet att ledarfrågan har varit ständigt återkommande. Jag har länge bett om fler ledare, och gärna kvinnliga sådana, och när nu terminen drar igång ser jag ut att ha en kill-ledare (Markus Preston, som gjorde debut redan i våras) och Filippa Arvidsson. Kanske har jag ytterligare en kvinnlig ledare på g, men det återstår att se. Det är så roligt att ha fler ledare i gruppen, och så bra människor dessutom! Markus och jag kommer att dela på undervisningen i höst, som kommer att utgå från Martin Helgessons fenomenala lilla bok ”Det där med tro” och utvecklas med lite mer bibelfördjupande inslag. Om du känner en tonåring som vill träffa andra i samma ålder, få lite mat, undervisning och gemenskap en fredagkväll – skicka denne till TG! Vi börjar kl 17.00 med att laga mat och slutar ca 20.30.

Söndagsskolan växer

Det sista jag vill lyfta fram är söndagsskolan. Nu har förvisso inte jag så mycket med arbetet i söndagsskolan att göra, men det är en sådan glädje att få skicka iväg barnen till söndagsskolan och se hur typ 1/4 av församlingen försvinner.

Snart är det söndag igen, och då firar vi familjegudstjänst. Snart ska jag påbörja de förberedelserna. Välkommen då!

Taggar: , , , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera