”Efter-kyrkan aktiviteter”

Jag vill berätta om två spännande saker som planeras! Den här veckan planerar vi för att ta emot gäster från Etiopien. I kväll ska jag hämta Dawit Tufa och Befekadu Borena på Stockholm Central och sedan kommer de att vara här i helgen till dess att de åker hem tidigt på måndag morgon. Dawit Tufa är den etiopiska lutherska kyrkans högste ledare, och Befekadu Borena är präst i kyrkan.

I morgon kväll kommer qes Dawit att berätta om sin väg från muslim till kristen till ledare i kyrkan, och det blir tid för bön, sång och förbön. Vi börjar med en enkel måltid. På söndag kommer en av gästerna att predika i gudstjänsten och den andre kommer att informera om läget i den lutherska kyrkan i Etiopien, i samband med kaffet nere på Gränden. Välkommen till två spännande och uppmuntrande träffar!

Det andra saken jag vill berätta om gäller hösten 2014, men jag ska börja med vintern 2013. Då bjöd vi in till en helg med undervisning om hur jag är en bra förälder. Mitt intryck är att det blev en lyckad helg som mötte ett befintligt behov – vi har ju många småbarnsföräldrar i kyrkan! Men vi har dessutom många yngre pensionärer i kyrkan, eller personer som närmar sig pensionen. Det är faktiskt relevant att fråga: ”Vad innebär det att bli gammal med Gud?” Låt mig utveckla frågan genom ytterligare några frågor:

  • vad är det att åldras tillsammans med Kristus?
  • vilka sidor av sig själv vill Gud visa mig när jag börjar bli äldre?
  • vad kan jag bidra med i Guds rike efter pensionen?

Owe Johansson, präst i Kinna och själv på väg mot pensionsåldern, besöker Roseniuskyrkan den 21 september 2014 för att leda gudstjänsten och stannar sedan kvar för att på eftermiddagen undervisa och samtala med våra seniorer om dessa frågor. Skriv upp och sprid detta datum redan nu!

Varmt välkommen till Roseniuskyrkan, och hör gärna av dig om du har tips på något som du tycker att vi behöver undervisa om.

Taggar: ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg
En kommentar på “”Efter-kyrkan aktiviteter”

Kommentera