Den blomstertid nu kommer …

Åh, så härligt det är att sommaren är på väg! De senaste dagarna har det varit riktig sommarvärme och jag har njutit av solen och hur vackert Stockholm är. Blomstertiden kommer ”med lust och fägring” men också med en hel del arbete. Så är det för mig och Martin, och så gissar jag att det är för dig med.

Som vi har skrivit om här och här hade vi besök från Strandhem i månadens början. Veckan efter det passade jag på att vara lite ledig och se till att avsluta en kurs i filosofi som jag har läst under våren. Den blev äntligen färdig förra måndagen.

Förra söndagen gjorde vi en vårutflykt till Hagaparken efter gudstjänsten. Jag och Martin var lite oroliga över vädret och huruvida det skulle gå att ge sig ut, men vi hade efter omständigheterna tur och fick uppehåll! Det är mycket värdefullt att få träffa varandra utanför gudstjänsterna och få sitta ner och prata, spela ett spel och bara umgås. Passa gärna på att göra små ”utflykter” till Humlegården efter gudstjänsterna i sommar!

Förra veckan var intensiv. Vi hade VARDag på tisdagen och TG på fredagen och däremellan var jag nere i Skåne för ELU-möten. På söndagen avslutade vi predikoserien över vår Vision, vilket Martin har skrivit kort om här, och sedan hade vi medlemsmöte och pratade om framtiden i kyrkan. På kvällen var jag i Gagnef för att predika.

– – –

Nu är jag och Martin i Polen för en konferens och är borta till torsdag kväll. Konferensen är europeisk evangelisk och samlar ca 700 ledare från hela Europa (läs mer här). Martin och jag kommer att ingå i ett nätverk för bibellärare och pastorer. Det är en stor förmån att få åka iväg några dagar för att ta emot undervisning och träffa mer erfarna ledare.

Annars börjar vi så smått förbereda för att kunna gå på semester om några veckor, och ser till att både utvärdera det här läsåret samt se över vad som behöver göras inför sommaren och hösten. Fyll gärna i den här utvärderingen, eller hör av dig till oss per mail eller telefon om du har synpunkter på någonting i Roseniuskyrkan. Givetvis kan du även höra av dig till styrelsen, t.ex. vår ordförande Per.

Varma försommarhälsningar,

Daniel

Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg, Personligt

Kommentera