Från Polen: Missionen är Guds sak!

De senaste dagarna har jag och Martin tillbringat i Polen på en konferens för evangeliska kristna ledare. Vi var ca 700 personer från hela Europa som träffades för att undervisas i och samtala om hur vi kan möta utmaningarna från vår kultur som inte känner eller vill känna Gud. Vilka utmaningar vi står inför! Och samtidigt: kristenheten har stått inför stora utmaningar tidigare. Missionen är Guds verk och därför är uppdraget fullt av potential! 

På morgnarna har vi fått lyssna till bibelstudier över Abraham av John Lennox, som är professor i matematik i Oxford och har debatterat världskända ateister som Peter Singer, Richard Dawkins och Christopher Hitchens. Det är en oerhörd förmån att få höra en så framstående vetenskapsman förklara Bibeln på ett så enkelt men samtidigt så djupgående sätt. Det har varit bibelundervisning som har gått till hjärtat – inte minst när Lennox talade om Abraham och Isak och beskrev hur Gud inte ens sparade sitt eget liv i sin kärlek till oss.
IMG_1588

Så mycket av min och Martins vardag går ut på att undervisa och ge ut av vad vi har lärt oss, och därför är det så värdefullt att ibland få sitta ner och bara ta emot. Efter morgonens bibelstudier har vi varit med i en grupp för bibellärare och predikanter och fått mycket inspiration och vägledning i konsten att predika. Vi inser båda hur oerhört mycket vi har kvar att lära och hur otillräckliga vi är! Samtidigt känner vi båda att predikan är något av det största och roligaste vi kan göra. I tisdags undervisade en av lärarna om att predika över berättande text i Bibeln (till skillnad från poesi eller brev/tal), och han gav oss några nycklar till att öppna berättelserna på ett helt nytt sätt! Hjärnan gick på högvarv inför min predikan om ett par veckor …! Eftermiddagarna har fyllts av seminarier och kvällarna med kvällsmöte och lovsång. Däremellan ges det lite tid till vila och en del tid till att möta nya människor. Jag hade bl.a. förmånen att möta en filosof från Oxford som presenterade en artikel om kunskap från personligt vittnesbörd i Johannesevangeliet.

Igår kväll kom vi hem, och vi har båda sett fram mot att möta våra familjer igen, och ta upp arbetet innan sommaren är här. Jag kommer hem med en förnyad glädje över predikan, över det stora uppdrag jag har fått att vara predikant i Roseniuskyrkan, och samtidigt med en väldigt glädje över och tilltro till sanningen i Guds Ord och att det har makt att övervinna alla hinder! Gud är god!

Taggar: , , , , , , , , , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg, Personligt
2 kommentarer på “Från Polen: Missionen är Guds sak!
  1. Jens G skriver:

    Vet du om artikeln om kunskap från personligt vittnesbörd i Johannesevangeliet finns lättillgänglig på nätet?

Kommentera