Välkommen i gänget

Jag sitter och förbereder söndagens predikan, innan helgen börjar. På söndag är det familjegudstjänst, och då måste jag försöka lära mig vad Karlfeldts Fridolin kunde: 

och han talar med bönder på böndernas sätt
men med lärde män på latin. (Sång efter skördeanden)

Fast kanske snarare: han talar med barnen på barnens sätt … Hur som helst är jag inte så van vid att parta med barn så det är en mycket nyttig övning att försöka göra svåra texter begripliga, och på söndag blir det en särdeles svår text: Galaterbrevet 4: 31 – 5:6. Hur förklarar man så centrala begrepp som

  • frihet
  • lag
  • rättfärdighet
  • tro
  • omskärelse

för små barn …? Du får väl se på söndag, men jag kan redan nu avslöja att jag försöker gå åt texten genom att tala om ”gäng”, vem som får tillhöra vilket gäng, och vad man måste göra för att passa in. Må Herren hjälpa!

Taggar: , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera