Vad är egentligen kyrkan?

I söndags inledde vi predikoserien över 1 Korinthierbrevet kapitel 1 – 6. Jag har länge sett fram mot att få börja serien, så det var med glädje jag mötte söndagen.

Det är ett fascinerande brev. Staden, problemen, församlingen … allting känns så märkvärdigt aktuellt och nutida. Samtidigt tycker jag att det brukar bli så, att när jag har varit som mest peppad inför en predikan så blir det också som svårast att genomföra den. Så kändes det också den här gången. Jag vet inte om det är Guds sätt att lära mig ödmjukhet på. Vad som ska predikas är ju evangelium, som är Guds kraft, och inte mina intressanta tolkningar …!

Här lägger jag i varje fall ut min predikan. Kanske kan du finna glädje i att läsa den och få nya infallsvinklar på vad det innebär att vara kyrka i en modern storstad. Framför allt hoppas jag att du ska få en litet djupare förståelse för Guds outgrundliga kärlek till oss, och hans goda avsikter.

Predikan 2015-10-25

Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera