Sammanfattning av hösten, del 1

”Jag sitter på kontoret och förbereder mig för att gå hem. På söndag leder jag min sista gudstjänst för det här året och sedan åker jag till Dalarna för att fira jul med min fru Maria och hennes familj. Innan jag lämnar kontoret för dagen tänkte jag dock göra en kort sammanfattning av hösten och då särskilt med tanke på de två dominerande teologiska debatter som har pågått i svensk kristen press, samt en kort kommentar till den tredje.” Så började jag skriva för ett par veckor sedan men jag hann aldrig färdigt innan julen kom. Nu avslutar jag inläggen och börjar med något personligt.

Hösten har varit rätt så intensiv men mycket bra! Det är min tredje höst i Roseniuskyrkan och jag trivs bara bättre och bättre. Det är oerhört förmånligt att få lov att ägna dagarna åt att studera bibelordet och fundera över hur det bör tillämpas i vår tid och situation. Jag är så glad över den möjligheten och att arbetet får vara så pass brett som det är – det är tonårsarbete, lärjungaskola, söndagsgudstjänster och andra lite mer speciella uppgifter, som en och annan församlingsdag eller liknande. För att inte tala om glädjen att få göra arbetet ihop med Martin 🙂 Jag och min fru Maria är alldeles nyss hemkomna från ett nyårsläger i Finland där jag har varit och undervisat. Det har varit roligt att få möta syskon i tron från andra delar av nordisk kristenhet och samtidigt få dela Guds ord.

I höst har jag arbetat fulltid och delat min tid mellan Roseniuskyrkan, ELU och ett vikariat på Svenska Evangeliska Alliansen, men vid nyår gick tjänsterna i ELU och SEA ut. Jag fortsätter som ideell styrelseordförande i ELU och därmed blir givtetvis arbetsbelastningen mindre. (Ta gärna ett titt på vår nya andaktsbok som jag har arbetat med under hela 2013 – Accent: Var dag med Jesus.) Det ska bli rätt så skönt att kunna koncentrera mig på ett arbete i vår och jag kommer att använda de resterande 40 % till att fortsätta mina studier i filosofi på SU.

I vår väntar inga större förändringar i arbetet. Vi fortsätter som vanligt med VARDag, Tonårsgruppen och gudstjänsterna. Jag ser dock fram mot ett par saker: i februari får vi besök av qes Dawit Tufa, lutherska kyrkan i Etiopiens president; i slutet av mars anordnar vi en temadag om mission i Sverige tillsammans med ELM; och i april ska jag till ELM Gagnef och tala om evangelisk-lutherska tro, vad det är och varför det spelar roll. Allt det är väl värt att se fram mot. Sedan tillkommer givetvis ELU:s årsmöte i slutet av april, mitt nionde som styrelseledamot, och jag och Martin planerar för en kortare predikoserie över Roseniuskyrkans vision.

Tack för att jag får göra det här arbetet tillsammans med er. Det är en förmån!

Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg, Personligt

Kommentera