Roseniuskyrkans vision

Vi är just nu mitt uppe i vårens predikoserie över Roseniuskyrkans vision:

Roseniuskyrkan vill ha Jesus i centrum, stå på Bibelns grund och vara ett andligt hem med hjärta för Stockholm

Vi har olika känslor inför visioner, men syftet med den här meningen är att kort och koncist kunna förklara vad som är kärnan i Roseniuskyrkans tro och liv. Det är inget vidare när visionstexter trycks och sedan glöms bort, men där de hålls levande kan de få bidra med tydlighet, fasthet och glädje för dem som står bakom visionen. Det hoppas vi på för Roseniuskyrkan!

Förra söndagen predikade Martin över Jesus i centrum. Det är viktigt för oss att Jesus får vara huvudpersonen i vår gemenskap. Guds kärlek till oss går inte att överträffa vare sig i dikt eller verklighet, och konsekvenserna av att Gud har blivit människa är enorma. Han har besegrat döden för att ge liv, hopp och mening åt varje människa – både före och efter döden! Hör mer om detta i Martins predikan här.

I söndags predikade jag över att stå på Bibelns grund. Den önskan är en direkt följd av att vi vill ha Jesus i centrum. Vi vill älska Jesus och vet oss vara älskade av honom – därför är det viktigt för oss att höra vad han har att säga till oss. Det är honom vi hör tala i Bibeln, därför är bibelordet sant och tillförlitligt, och därför kan det skapa tro, glädje, frimodighet och uthållighet till ett liv i helgelse och tjänande. Hör mer om detta i min predikan här.

Här kan du ladda ner flyern för vår predikoserie: 2014-04-16 Visionsflyer

Väl mött på söndag igen!

Taggar: , , , , , , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera