Från förra veckan

Idag har jag haft en alldeles lugn dag på kontoret och ska snart avsluta. Förra veckan hade vi besök från Strandhems Bibel- och Lärjungaskola. Fem energiska ungdomar var här för att göra studiebesök och hjälpa till. Det blev en mycket givande vecka och snart kan du läsa ett blogginlägg från studenterna! I väntan på deras reflektioner ger jag här mina egna kring ett par höjdpunkter.

Höjdpunkt 1: VARDag, tisdag kväll. Eleverna berättar om hur det är att gå bibelskola samt om sin missionsresa till Moldavien. Det går inte att ta miste på att det de upplever under året sätter spår i dem. Jag vänder mig till Ida, som är med i kyrkan, och kommenterar att det är 10 år sedan hon och jag gick på Strandhems bibelskola. Otroligt att tiden går så fort, men även jag kan intyga att bibelskoleåret var värdefullt.

Höjdpunkt 2: Onsdag. Vi går till CredoAkademin där jag och Martin undervisar om kyrkan och staden. Det är ett ämne som vi har undervisat och läst mycket om sedan vi började i kyrkan. Vi åt dessutom lunch med Jacob Rudolfsson och Stefan Gustavsson på Svenska Evangeliska Alliansens kontor och pratade om kristet samhällsengagemang.

Höjdpunkt 3: Fredag förmiddag. Vi får besök av Maria Ahlin som har startat organisationen Free Them och arbetar med att informera om prostitution, pornografi och andra former av handel med människor.

– – – –

Det finns givetvis mer att lyfta fram, men det kommer i nästa inlägg från eleverna!

Taggar: , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera