När Julie döptes

Ett enkelt tack för en stor händelse.

Att Gud tar oss i sin famn; nämner vårt namn, räddar och befriar oss och ger oss nytt liv i Jesus. Det är ungefär lika svårt att ta in på det känslomässiga planet som det faktum att en ny människa fötts och att det är mitt barn.

Poletten trillar ner emellanåt, tack och lov, och för mig händer det ofta genom musik. Därför var det också roligt att med hjälp av Gabriella Hansson få dela dels låten Crags and Clay med er, som jag ”råkade” lyssna på när jag åkte tunnelbana hem från Södersjukhusets förlossningsavdelning dagen då Julie föddes. Den stilla refrängen som tackar Gud för hans skapelse; han som ”gjort allt och finner det vackert” var för mig då en hjälp att ta in det enorma och ofattbara i att ha blivit pappa igen. Ungefär som Gabriella uttryckte det i sången hon skrev till, och framförde vid, dopet:

”Kan du lära mig att jollra, för nu räcker inte ord.”

Tack för att ni firade Julies dop med oss, tack till er som hjälpte oss med allt fix och för presenter som Julies storasyster tagit på sig att förvalta tills Julie blir stor nog. Tack, Gud, för ett nytt liv som nu har blivit ett liv med dig.

Taggar: , , ,
Publicerad i Personligt

Kommentera