Mjukstart

Sommar i Stockholm. Stan är lugn, nästan ödslig, men varm och vacker. Kontoret är ännu lugnare, men det ger välbehövlig tid dels för universitetsstudier, dels för att planera hösten. Den här veckan börjar jag återvända lite försiktigt från semestern och är nyligen hemkommen från Skåne där jag var med på ELM Syds Sommarmöte som var i helgen. Temat var: ”Var inte rädd” och vi fick fin undervisning och många exempel på Guds godhet och omsorg om oss. Kanske tvivlar du på Guds godhet ibland och känner rädsla, men du får lov att se på Jesus och hämta uppmuntran från honom. Jesus är det yttersta beviset på att Gud vill oss väl. I Jesus har Gud valt att söka upp oss för att föra oss till sig. Vilket löfte, och vilken trygghet det kan ge!

Har du lite tid över de kommande veckorna? Ta då och gå in på den här sidan. Där kan du lyssna på undervisningen från helgen. Bland talarna finns Owe Johansson, präst i Kinna, som kommer till oss i september, och vår egen predikant Martin Helgesson.

Samtidigt som helgens undervisning har handlat om att inte vara rädd når oss nya rapporter om hur kristna fördrivs från Irak och andra platser i Mellanöstern. Senast idag (22/7) skriver Ivar Arpi på SvD Ledare om den utrensning av kristna som pågår i regionen. Övergreppen är alldeles fruktansvärda och ovärdiga ett mänskligt samhälle. Det är våra syskon som förföljs och mördas för sin bekännelse till Jesus Kristus som sin Herre och Frälsare. Låt oss be för både dem och deras förföljare. Guds makt är långt större än de internationella samfundens!

Söndagen som kommer är den sista söndagen i sommar då vi inte har gudstjänst i Roseniuskyrkan. Den 3 augusti börjar vi igen och jag sätter mig snart för att börja förbereda gudstjänsten. Det ska bli roligt att få börja en ny termin! Mer information kommer efterhand om vad terminen kommer att innehålla, men låt oss redan nu hjälpas åt att be för vår kyrka.

I denna ljuva sommartid
Gå ut, min själ, och gläd dig vid
Den store Gudens gåvor.
Se, hur i prydning jorden står,
Se, hur för dig och mig hon får
Så underbara håvor.

Taggar: , , , , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg, Personligt
0 kommentarer på “Mjukstart
1 Pings/Trashbacks för "Mjukstart"
  1. […] den förra bloggposten skrev jag om hur kristna fördrivs från staden Mosul i Irak av extremistorganisationen IS (f.d. […]

Kommentera