Mellan två uppgifter

Den här veckan och nästa är lite mellanläge, eller främst: förberedelseläge. I söndags predikade jag om att vara gift eller singel (du kan lyssna på predikan här (från minut 20)), och efter predikan var jag och Uffe Noring ute med ”Kyrkan på stan” och bjöd på kaffe och berättade att Roseniuskyrkan finns. Det är ett fint sätt att få möta människor på, och brukar vara uppskattat.

På söndag är det Martin som gör ett inspel under sin föräldraledighet, och jag har inget sammanträde eller annat uppdrag att fördriva tiden med, så i helgen är jag ledig. Nästa söndag däremot är det både familjegudstjänst och temaeftermiddag, så nu passar jag på att förbereda mig inför det. Jag hoppas att du kommer nästa söndag! Vi kommer att prata om vad det betyder att kalla sig ”Evangelisk-Luthersk” kristen, samt gå igenom grunderna i vår tro med trosbekännelsen som hjälp. Syftet med undervisningen är inte att peka ut en massa skillnader mellan olika kristna, utan snarare att ge en positiv förklaring av några grundläggande trossatser för oss i Roseniuskyrkan, och att utifrån den positiva förklaringen visa på en evangelisk-luthersk förståelse av den kristna tron. Jag tror att dagen kan bli uppbygglig och lärorik för många av oss!

Nu ska jag återgå till förberedelserna!

Taggar: , , , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera