Med Kristus – i staden

Idag använder jag och Martin tiden mellan 10-kaffe och lunch till att arbeta vidare på visionen för Roseniuskyrkan. Det är ett arbete som har varit igång en längre tid. Vi har inspirerats av många saker sedan vi började: predikoserierna över Nehemja, Apostlagärningarna och Sändebreven i Uppenbarelseboken, har varit särskilt viktiga. Ni som har hört oss en tid känner även till att vi vill fokusera på städer och vad det är att vara kyrka i en stad. Där har vi god hjälp av vår läsning av Tim Keller’s bok Center Church, som vi regelbundet bloggar om.

Visionen bygger starkt på den värdegrund som redan finns i kyrkan, men är ett försök att uppdatera den och inarbeta stadsperspektivet. Nu är vi framme vid den fjärde och sista punkten i visionen som ska handla om just kyrkan och staden. Vi har ett så viktigt uppdrag i att predika Guds evangelium i både ord och handling. Stockholm är full av människor som behöver Guds frälsning och vi är Guds tjänare. Här har varje person i Roseniuskyrkan en uppgift och en kallelse – enskilt och tillsammans!

Vi tjänar den Herre som sa till profeten Jona:

”Du ömmar för ricinbusken som du inte har haft någon möda med och inte har dragit upp och som kom till på en natt och förgicks efter en natt. Och jag skulle inte ömma för Nineve, den stora staden, där det finns mer än 120.000 människor som inte kan skilja mellan höger och vänster, dessutom en mängd djur!” (Jona 4: 10 – 11.)

Taggar: , , , , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg
En kommentar på “Med Kristus – i staden
  1. Tack för att ni har en sådan omsorg om Rossen och vårt Stockholm! GvE!

Kommentera