Jesus till barnen

Finns det någonting som är viktigare än att ge våra barn en trygg uppväxt? Jag har svårt att se vad det skulle kunna vara, för med trygga barn kommer så mycket annat gott. Här har vi som församling ett oerhört stort ansvar. Det är vår uppgift, och ingen annans, att våra barn ska få växa upp med goda värderingar, trygghet, och en enkel men välmotiverad tro på Jesus. Det är inte det enklaste.

Barnen tillbringar så stor del av sin vakna tid i skolan, på dagis/förskola, med kompisar, eller på någon fritidsaktivitet, och påverkas därför i hög grad av de värderingar som finns i de gemenskaperna. Det är på många sätt alldeles naturligt, och samtidigt är det komplicerat eftersom de värderingarna ofta går på tvärs med de värderingar som en kristen förälder vill ge sina barn – värderingar som grundar sig i Guds kärlek till oss genom Jesus Kristus, och som förmedlas genom Biblen och kyrkans tradition. Hur gör man egentligen och hur ska man svara sina barn?

Tack gode Gud för människor som har fått en kallelse att bemöta just de här svårigheterna. SALT, barn och unga i EFS, har antagit den här utmaningen och har har varit initiativtagare till söndagsskolematerialet ”Skatten” och nu senast ett nationellt söndagsskolenätverk med syfte att ”återevangelisera Sverige”. Idag lanserades resurssidan ”Jesus Till Barnen” (www.jesustillbarnen.se). Här presenterar de lanseringen. Det är många barn- och ungdomsorganisationer som står bakom hemsidan och söndagsskolenätverket, och från ELM är Kristina Runesson, barnverksamhetsinspiratör i ELM Syd, med.

Alla föräldrar: besök sidan. Läs. Prata med varandra och be över hur vi kan ge våra barn en sund och frisk tro på Herren Jesus. Det är det viktigaste vi kan göra!

Taggar: , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg, Hittat på internet

Kommentera