29 mars – anmäl dig nu!

Tidigare idag åt jag lunch med våra etiopiska gäster, prästerna Dawit och Befkadu. De är på missionsresa tillbaka till Sverige, från den etiopiska kyrka som ELM:s missionärer en gång startade, en kyrka som idag har 20 000 medlemmar. Tänk dig, svenska missionärer som gav sina liv åt att berätta om Jesus i en helt annan del av världen – och idag är det en stor och levande kyrka baserad i en huvudstad med lika många invånare som hela vårt land.

Den 29 mars är vår föreningsdag, fast lite annorlunda. Vi stannar ”hemma” i Roseniuskyrkan, och bjuder ELM:are (och andra såklart) från hela landet till en heldag om just mission. Men inte mission på andra sidan jorden, utan på andra sidan gatan, stan eller möjligen Sverige. Vårt land behöver en ny missionsrörelse som tar evangelium till nya platser, till storstaden och till den unga generationen. Om det handlar dagen På nya platser, färdiga gå!

Det här är inte en dag för den som har väskorna packade för att ge sig ut och plantera en ny förening – inte en dag med ”hög ribba” eller konkreta mål. Men det handlar om att inspireras till att se Gud ser när han tar en titt på vårt land. Behoven, möjligheterna, utmaningarna. Jag hoppas du ringar in den 29 mars i kalendern! Anmäl dig gärna nu, men senast 28 februari. Det är högintressant och nästan gratis! =)

Taggar: , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera