Lugnet efter stormen

Det har varit ett par hektiska veckor som kulminerade med helgen som gick.

Jag har bland annat haft ett par litteraturföredrag. Ett om Tomas Tranströmers poesi och ett om kristna teman i böckerna om Harry Potter. (Jag vet. ”Den handlar ju om magi och trolleri. Det kan inte finnas något kristet i de böckerna.” Fast det är inte så säkert. Jag har skrivit en artikel i ämnet för ELMs fördjupningstidning Begrunda. Artikeln finns inte på nätet ännu, men den kommer säkert snart!) Och i helgen hade styrelsen för ELU sammanträde i Stockholm hela helgen, och jag predikade i gudstjänsten igår.

Nu går tempot ner lite och jag ser fram mot att få tid att läsa lite mer de kommande veckorna. Idag har jag läst färdigt Niklas Rådströms roman Bokensamt arbetat med slutkorrekturet till en andaktsbok som ELU och BV-Förlag kommer att ge ut tillsammans i december: ”Accent – var dag med Jesus” Det kommer att bli mycket bra och boken passar utmärkt som julklapp eller dylikt!

Ett par verser från en av gårdagens sånger hänger med mig in i veckan:

Milde Jesu, nådens källa, / Du mitt liv, min salighet. / Låt i domen för mig gälla / din förtjänst och helighet!

Döm mitt hjärta här i tiden / innan världen döms av dig. / Och när tiden är förliden / i din dom frikalla mig!

Vi hörs!

Publicerad i Personligt

Kommentera