Historia, samtalsklubb och krig

Den här veckan ägnar jag i huvudsak åt studier. Jag var med på en intensivkurs på Stockholms Universitet för några veckor sedan, och den här veckan försöker jag skriva hemtentan. Jag kommer väl inte bli klar redan den här veckan men det är bra att ha kommit en god bit på väg. Kursen handlade om etik för krig, och min uppsats kommer att handla om hur man ska bedöma revolutioner utifrån de moraliska regler som gäller för krig – d.v.s. det man kallar för Just War Theory.

Hur som helst, det finns en del att fundera över och fundera gör man väldigt bra i grupp! Ikväll ska vi ha första träffen med ”Roseniuskyrkan samtalar”. Jag ser mycket fram mot det. Jag är övertygad om att det finns ett stort behov av att samtala om viktiga frågor (och särskilt att hjälpa oss sätta aktuella samhällsfrågor i relation till vårt lärjungaskap), men att det finns allt för få mötesplatser för sådana samtal. ”Roseniuskyrkan samtalar” är en sådan mötesplats. Hör av dig till mig om du är intresserad!

Helgen som gick var intensiv men väldigt bra. Jag var i ELM-föreningen utanför Norrköping, Falketorp, i lördags och predikade, och det är alltid lika roligt att komma dit. Så i söndags blev det att jag predikade i gudstjänsten eftersom vår predikant hade blivit sjuk, och på eftermiddagen undervisade jag och Martin om ELMs historia och framtid. Det var väldigt roligt och jag lärde mig mycket! Vi spelade in föredragen, så de bör komma upp på hemsidan snart. Det är inspirerande att läsa om den drivkraft och det engagemang som fanns i väckelserörelsen. Vi har mycket att lära av vår historia och jag hoppas att samma engagemang ska kunna prägla ELM och Roseniuskyrkan även in på 2000-talet.

Taggar: , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg, Personligt

Kommentera