Predikokonferens i Roseniuskyrkan

Den här veckan innehåller en av vårens höjdpunkter i mitt arbete: konferensen / kursen ”Principles of Exposition” om bibelutläggande predikan som Roseniuskyrkan får stå värd för.

 

Langham-Partnership-Logo2

 

Konferensen arrangeras inte bara av oss utan också av CredoAkademin och Teologiföreningen Theofil i Lund. Theofil har länge haft årliga predikokonferenser, och jag har själv besökt en av dem. Det som är speciellt med den här, förutom att vi är i Roseniuskyrkan, är att vi startar upp Langham Sverige. Langham?

 

Ja, Langham.

Det är namnet på kvarteret i London där All Souls Church ligger, kyrkan som var arbetsplats och bas för en av 1900-talets viktigaste kristna ledare, John Stott.

John Stott

John Stott

När Stott kom upp i åren och man ville samla hans engagemang för mission och förkunnelse gjorde man det i en organisation som fick namnet Langham. Man är i dag verksam i 70 länder, och arbetar med fortbildning för pastorer, spridning av litteratur och på andra sätt att utrusta den globala kyrkan med Guds ord. Kyrkan behöver förkunnare som är både hängivna och skickliga, och som kan (för att använda en av Stotts återkommande metaforer) bygga en bro från Bibeltexten till åhörarens situation.

Det är en ära att få vara en del av detta – för mig personligen och Roseniuskyrkan. Ca 30 pastorer, bibellärare och förkunnare från olika samfund kommer att samlas på Gränden under ledning av Mark Meynell, en god vän och tidigare pastor i All Souls. Numera arbetar han med Langham över hela Europa, med sitt skrivande och som kaplan på finansdepartementet i London.

Målet med konferensen är inte bara tre dagar av bra fortbildning, utan att skapa en rörelse av förkunnare som på lokalplanet kan träffas och stötta varandra. Dessa s k. preachers clubs ger förkunnare chansen att t ex. få riktigt seriös feedback på sin predikan, eller att jobba tillsammans på en text för att berikas av varandras perspektiv och ingångar.

Jag ser personligen fram emot undervisningen, såklart, men också chansen att få träffa och lära känna människor från hela landet som strävar efter (och ofta kämpar med) samma sak som jag och Daniel: att låta Guds ord skina fram i sin tydlighet och träffsäkerhet varje gång man får chansen att tala.

Jag hoppas att bloggens läsare kommer ha en lika rolig vecka som jag vet att jag kommer få!

Läs mer om Langham på vår svenska eller globala hemsida, eller ta en titt i konferensfoldern, om du är nyfiken!

Taggar: , , , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg, Personligt
En kommentar på “Predikokonferens i Roseniuskyrkan
  1. Jag blir också glad och önskar Guds välsignelse över dagarna.Lite avundsjuk på er blir jag förstås.

3 Pings/Trashbacks för "Predikokonferens i Roseniuskyrkan"
  1. […] är väl en rätt så bra sammanfattning av den här veckan (hittills).  Martin skrev ett inlägg i måndags där han berättade om predikokursen som har varit i veckan, och nu kan jag sammanfatta […]

  2. […] värd för två fortbildningskonferenser för förkunnare just i Langhams regi (jag bloggade om den första av dessa). Förra veckan samlades ca 20 personer från lite drygt 16 länder för att tillsammans prata om […]

  3. […] veckan stod Roseniuskyrkan återigen värd till en konferens ordnad av nätverket Langham Sverige som jag är med och samordnar. Flera […]

Kommentera