Hälsning från vardagen

Tiden går så vansinnigt fort! Jag skulle verkligen ha skrivit tidigare, men terminsstarten har tagit all uppmärksamhet. Nu är vi i varje fall igång och så är också Roseniuskyrkan. I mitten av augusti hade vi ett barn- och ungdomsläger och det var så roligt att träffa alla! Vi hade jättefina dagar och jag är så glad och stolt över all verksamhet som pågår för de små och unga i vår kyrka.

I går avslutade vi predikoserien ”Så ock på jorden” med anledning av valet 2018. Det har verkligen inte varit enkelt för vare sig mig eller Martin att försöka formulera bibliska visioner för de olika ämnena, men jag är glad för att vi har försökt. Jag minns inte vem det var, men någon påminde mig i förra veckan om Psaltaren 2 och den anger en sund ton så här dagen efter:

Varför är hednafolken i uppror? Varför tänker folken tomma tankar? […]
Han som tronar i himlen ler, Herren gör narr av dem. Så talar han till dem i sin vrede,slår dem med skräck
i sin glödande harm: ”Det är jag som har insatt min kung på Sion, mitt heliga berg.”

Min poäng här är inte att Gud skulle vara särskilt arg på Sverige för att vi har haft val, utan att vi har en tendens att förstora ett val och göra det så ödesdigert när det i själva verket bara finns en kung: Herren Jesus. Därför får vi som kyrka tryggt fortsätta göra Guds vilja på jorden oavsett vem det är som leder landet, och gärna be för våra ledare att de ska få vishet och förstånd att fatta kloka beslut.

Den här veckan händer det ett par roliga saker! Imorgon är det dags att samla alla hemgrupper i Roseniuskyrkan för samtal, gemenskap och bön, och på torsdag är det dags för terminens första kvällsmässa. Mässan börjar kl 19.

Det är några av de saker som rör sig i huvudet på mig en måndag eftermiddag!

Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera