Glädje och utmaning

Lugnet börjar åter infinna sig på expeditionen. Vi har ganska nyligen avslutat kvällens VARDag och jag och Maria (okej, mest Maria) har diskat undan. Vi har varit tjugofyra personer ikväll och två små barn. Jag tror att det är rekord! Det ligger både en glädje och en utmaning i det.

Visionen för samlingen är: ”VARDag – platsen där lärjungar formas och växer”

I höst går vi igenom Första Petrusbrevet, och liksom förra terminen delar jag och deltagare i gruppen på ansvaret att undervisa. Jag tror att det är ett av de viktigaste besluten som jag och Martin har fattat hittills i vår tjänst. ELM har alltid varit en lekmannarörelse som har byggt på att ”vanligt folk” har fördjupat sig i Bibeln på sin fritid. Om vi förlorar det, lekmannaförkunnelsen, har liksom en av hjärtats två klaffar försvunnit. I kväll var det Daniel Karlsson som undervisade och nästa gång är det Gustaf Lunnergård. Även Kristoffer Weister och Ida Salomonsson kommer att undervisa den här terminen.

Det är också ett ansvar att ha så många i gruppen, och vi ber om att bli fler! I visionen ”där lärjungar formas och växer”, ligger både en önskan om att få växa i vårt läjungaskap, men också en önskan om att få se människor komma till tro (formas) för första gången. Där är vi inte ännu, men vi ber om att Gud ska ge oss det förtroendet snart.

Det är i huvudsak människor mellan 20-35 som kommer, men det finns ingen åldersgräns för deltagande. Jag vill varmt uppmuntra dig som läser detta att komma en kväll och se hur det är!

Taggar: , , , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg
2 kommentarer på “Glädje och utmaning
  1. Mycket glädjande!

  2. Bodil Månsson skriver:

    Vilken ide , att någon i gruppen får förbereda och dela med sig för de andra! Vad har det inneburit för erfarenheter? Kanske kan hemgrupper o andra bli ”läsare” igen!

Kommentera