Från ELMs predikantutbildning

IMG_1951.JPG

Strandhems missionsgård.

I helgen är jag på Strandhem för att vara med på ELMs utbildning av unga predikanter. Det är några år sedan jag sist kunde vara med, så jag gläds åt att ha möjligheten den här gången. Vi är knappt 20 predikanter under 40 år som är på Strandhem i helgen och undervisas och samtalar om att vara evangelisk luthersk i vår tid. Egil Sjaastad, bibellärare från Fjellheim i Norge, undervisar oss.IMG_1956

Det är glädjande, och ett friskhetstecken på ELM, att vi är så pass många unga som kan samlas, och då är ändå inte alla här. Det har alltid varit en grundbult i ELM’s identitet, att det finns män som vill predika Guds Ord, och det är nödvändigt att det kommer nya om ELM ska ha en framtid. Jag och Martin har förmånen att få vara predikanter på arbetstid, och vi är ett par till i ELM, men de allra flesta predikanterna har ett ”vanligt” arbete till vardags och predikar på sin fritid. Det är en av våra största styrkor i ELM. På så vis är det många som regelbundet får fördjupa sig i Bibeln, be och samtala om texterna, och arbeta med hur de ska tillämpas i vår tid.

IMG_1953

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik J Andersson, Missionsledare i ELM, har en bibelförklaring över Romarbrevet 5.

Särskilt den sena förmiddagen har varit givande. Då har vi pratat om hur man kan förkunna ”lag (syndarens möte med Guds helighet och krav) och evangelium (att Gud inte dömer oss som vi förtjänar utan efter vad Jesus har gjort för oss)” genom profeterna i Gamla Testamentet. Egil citerade Jeremia 2:13: ”Ty mitt folk har begått en dubbel synd: De har övergivit mig, källan med det levande vattnet, och gjort sig usla brunnar som inte håller vatten.” Det blev ett bra samtal om hur denna vers kan tillämpas i förkunnelsen för att peka människor till Jesus.

IMG_1952Morgonbön och sång innan undervisningen börjar.

 

Taggar: , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg
En kommentar på “Från ELMs predikantutbildning
  1. Glädjande utveckling med så många unga.

Kommentera