En händelserik helg

Nu ska jag alldeles snart sätta mig på tåget mot Dalarna och Gagnef. I kväll ska jag besöka ungdomsgruppen i Gagnef och imorgon förmiddag ska jag till Olsnäsgården och predika på Kyrkliga Förbundets bibeldagar. Sedan bär det av hemåt igen, på eftermiddagen, och på söndag firar vi gudstjänst som vanligt i kyrkan och jag predikar.

Även om det inte händer så ofta, så är det en förmån att få resa runt och predika. Dels ger det tillfällen att möta människor, att prata och lära känna andra ELM-are och kristna i Sverige, och dels ger det väldigt mycket för mig personligen att få förbereda undervisning. Ikväll tänkte jag återkomma till vad jag talade om på familjegudstjänsten i början av september: att vi har fått en plats i Guds gäng genom Jesus. Det kan verka självklart för många, att vi skulle platsa i Guds gäng (ja, Gud borde väl vara stolt över att få vara med i mitt gäng?), men det är inte så Bibeln framställer förhållandet mellan mig och Gud. Däremot förklarar Bibeln att Gud gör sig oerhört mycket besvär för att få med mig i sitt gäng. Det är en god vän!

Imorgon kommer jag att predika över samma text som i kyrkan på söndag, så jag ska inte gå händelserna för mycket i förväg, men predikotexten är från Filipperbrevet 4:10-13. Det är en utmanande text där Paulus skriver om hur han har lärt sig att vara nöjd med vad han har – förnöjsamhet. Jag tänker att det är en makalöst svår konst som kräver mycket övning. Vår missnöjdhet uppstår väl i första hand när vi jämför oss med vad andra har och kan göra/köpa. Hur ska man då egentligen kunna bli förnöjsam? Det hoppas jag kunna ge lite vägledning i, i helgens predikan.

I övrigt så har veckan varit bra. I måndags ägnade jag hela dagen åt studier, och sedan har dagarna gått till planering, samt förberedelser för helgen. Vi ses kanske på söndag!

För övrigt ser jag mycket fram mot att få sjungen en nyfunnen favoritpsalm på söndag! Nr. 481 i Lova Herren (241 i Sv Ps, men för en gångs skull tycker jag nog bättre om texten i Lova Herren): ”Bort, mitt hjärta, med de tankar …”

Taggar: , , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera