Gästblogg: Missionsresa i Stockholm

En spännande och intressant vecka med nya lärdomar, möten med härliga människor, tänkvärda föreläsningar och inte minst med Gud. Så skulle man kunna beskriva vår sex dagar långa missionsresa i huvudstaden.

Vi var en grupp på fem personer från Strandhems Bibel- och Lärjungaskola som, när det var dags att ge sig ut för att missionera i Sverige, hade privilegiet att få komma till Stockholm. Förväntningarna på resan var relativt oklara, men vi såg fram mot att få hjälpa till i Roseniuskyrkans arbete och längtade efter gatuevangelisation.

Tisdag morgon lämnade vi Strandhem bakom oss för att åka snabbtåg till Stockholm. Väl framme i Stockholm möttes vi av Daniel Ringdahl och något senare utav Martin Helgesson. Vi kände oss välkomnade och trivdes nästan omgående i sällskapet och i Roseniuskyrkan.

Resan startade med ett givande besök hos Andreas Carlson som är riksdagsledamot, där fick vi en rundtur med bra information. Senare på kvällen fick vi vara med i lärjungaskolan VARDag – en trevlig grupp där vi fick chansen att dela med oss av vilka vi är, vad Strandhem är, samt om vår missionsresa till Moldavien i höstas.

Förutom riksdagen och VARDag har vi fått göra en mängd andra saker. Lyssna på undervisning från Martin och Daniel på CredoAkademin, luncha med Svenska Evangeliska Alliansen, hjälpa till med musik och söndagsskola samt att vi under torsdagen gick ut med enkäter på Drottninggatan. Detta för att få samtala om kyrkan och Jesus med människor. På fredagen fick vi lyssna till Maria Ahlin när hon pratade om människohandel (otroligt givande!), dela ut mackor och frukt till hemlösa, höra vad David Svensson (pastor i Elimkyrkan Skärholmen) hade att säga om nyplantering och avslutningsvis delta i Betlehemskyrkans Pannkakskyrka.

Fredagen uppskattade vi allra mest under resan eftersom vi fick möta och samtala mycket med människor. Efter vår Moldavienresa, då vi mötte många fattiga och ensamma, har vi en särskild plats i våra hjärta för just de människorna. Därför var det så fint att få möta de rumäner och moldaver som satt och tiggde längs gatorna. Att få stanna upp och prata med dem och försöka visa intresse för dem kändes viktigt och betydelsefullt. Pannkakskyrkan på kvällen var full utav meningsfulla samtal och vi blev något förvånade över hur många som faktiskt vågade prata med oss samt låta oss be för dem. Något av det viktigaste vi kan göra som kristna, om inte det viktigaste, är att berätta för andra människor om Gud och visa på hans kärlek. Det fick vi göra under den kvällen!

Veckan i Stockholm har gett oss mycket och vi är glada över att ha fått testa på storstadsmission. Stockholm behöver verkligen höra om vem Gud är! Trots att vi fick vara med och göra många bra saker kände vi att vi hade kunnat göra så mycket mer om vi hade haft tiden till det. Vi är övertygade om att Gud har arbetat genom oss under vår tid i Stockholm och att han gjort och gör så mycket mer än vad vi kan föreställa oss. Det känns tryggt att veta att han fortfarande är kvar i Stockholm hos de människor vi har mött även fast vi inte är det.

Vi önskar Guds välsignelse över alla dem som varje dag driver missionsarbete i Stockholm och kämpar för att flera ska komma till tro. 

Tack för tiden i Stockholm!

Varma hälsningar från Elias, Folke, Olof, Sarah och Sofia.

Taggar: , , , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg, Gästbloggar

Kommentera