Dagens självrannsakande fråga…

… kommer från Francis Schaeffer, en av de verkligt viktiga kristna tänkarna under 1900-talet och som jag uppskattar mycket. Vid sidan av sin apologetiska insats hade Schaeffer mycket att säga om kristen andlighet. Han menade att kristna ofta inte lever i Guds verklighet utan klistrat en from yta på vad som i alla praktiska avseenden är ett liv i sin egen kraft. Visst börjar det brännas lite? Frågan lyder så här:

Francis-Schaeffer-560x328Om du vaknade en dag och öppnade Bibeln, och det visade sig att varje passage om bön och den Helige Ande på något sätt försvunnit ur Bibeln – skulle det innebära en praktisk skillnad i ditt liv?

Det gör hela skillnaden i världen, om mitt kristna liv är ett eget livsstilsval eller Guds kraft i mig. Jag vill inte vara en kristen som låtit omgivningens naturalism (tron att universum är allt, att ingen Gud existerar) infiltrera mina vanor och levnadssätt. Men måste erkänna att jag hör till dem som ofta behöver komma tillbaka hit och bekänna att jag glömt, eller ignorerat detta. Vet inte om den här frågan träffar dig lika skarpt, men om den gör det – var så god!

Taggar: , , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg, Personligt
2 kommentarer på “Dagens självrannsakande fråga…
  1. Per Henriksson skriver:

    En oerhört viktig fråga! Återkom gärna till den i någon predikan med belysande och närgångna exempel men inte minst med själavårdande undervisning om befrielse från detta ok. Höga förväntningar? Ja, men inte främst på er predikanter utan på den Helige Ande och att han ska ge er den profetiska och själavårdande gåva ni behöver för detta. Jag vet att han kan!

  2. Martin Helgesson skriver:

    Jag vill försöka, Per!

Kommentera