Fredag förmiddag på kontoret

IMG_2871

Så här ser min kontorsplats ut denna fredag förmiddag. Det är psalmbok, Lova Herren, Bibel, Svensk Pastoraltidskrift, kaffe, vatten och lite choklad.

Idag är en rätt så lugn dag då jag har tid att göra förberedelser för nästa veckas gudstjänster. I och med att Stilla veckan och de heliga påskdagarna infaller i nästa vecka har jag lite extra att förbereda inför det. Då är det bra med en lugn fredag. Det får gärna vara så att rytmen i mina veckor går fram och tillbaka. Förra veckan var mer intensiv med både Tonårsgrupp och resa till Gagnef på söndagseftermiddagen, och då kan den här veckan vara litet lugnare.

Skärtorsdagens gudstjänst ska snart vara färdigplanerad och förhoppningsvis hinner jag mer eller mindre bli klar med långfredagens predikan också innan dagen är slut. Det blir troligtvis att jag predikar över texten ur Jesaja 53. Vilken nåd att få fördjupa sig i den texten! Vad gäller påskdagens predikan har jag ännu inte valt text, men det lutar åt evangelietexten. Det är så starkt att läsa om ”uppståndelsen vid den tomma graven” som biskop Bo Giertz så fyndigt rubricerade kapitlet i sin NT-översättning.

För övrigt har morgonen också burit med sig lite närmare precisering av innehållet i vår temadag den 23 april! Mer info kommer i det närmaste, men se redan nu till att skriva in dagen i din kalender!

Till sist, en hälsning från palmsöndagens episteltext, Efesierbrevet 2:

På den tiden var ni utan Kristus, utestängda från medborgarskapet i Israel och utan del i förbunden med deras löfte . Ni var utan hopp och utan Gud i världen. Men nu, genom Kristus Jesus, har ni som tidigare var långt borta kommit nära genom Kristi blod.

God fortsättning på fredagen!

Taggar: ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg
En kommentar på “Fredag förmiddag på kontoret
  1. Sonia skriver:

Kommentera