ELM Syds Sommarmöte, dag 1

Nu ”gör jag en Erik J Andersson” och live-bloggar från ett ELM-event. I helgen hålls det 110:e årsmötet i Skåne. Det var först ungdomsorganisationen KUS (Kristliga Ungdomsförbundet i Sydsverige) som ledde stafettpinnen, de första 100 åren, men nu förs pinnen vidare av den regionala organisationen ELM Syd. Här kan du läsa om helgen, se programmet och lyssna live. Temat för helgen är ”Gudslängtan är Guds längtan”. Jag har glädjen (och utmaningen) att dels leda en andakt ikväll samt avslutningspredikan på söndag.

Jag kom hit tidigt eftersom min familj är med bland arrangörerna (det är säkert omkring 100 personer som har arbetat under året, och framför allt den sista veckan) för att det här ska bli en riktigt fin helg. 09.30 börjar det med lovsång och bön från scen, och kl 10 drar programmet igång ”på riktigt”. Men än så länge är det lugnt.

IMG_2583

Arrangörskören och dagens lovsångsteam övar innan folket kommer.

IMG_2581

I tälten kommer det att säljas böcker, kaffe, mat, godis …

IMG_2582

I år är mötesplatsen det gamla militärfältet i Ängelholm, F10, som numera heter Valhalla Park.

Jag ser fram mot en fin helg med god undervisning, god gemenskap, och förhoppningsvis bra väder.

På återhörande!

Taggar: , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg
0 kommentarer på “ELM Syds Sommarmöte, dag 1
1 Pings/Trashbacks för "ELM Syds Sommarmöte, dag 1"
  1. […] Här skrev jag några rader inför den första dagen på ELM Syds Sommarmöte, men sedan rann tiden iväg och jag hann inte skriva någonting mer under helgen. Jag gör en sammanfattning nu i stället. Det blev en fin helg med god undervisning. Lennart Johansson, från värdföreningen i Ängelholm, hade en stark inledning som anknöt till Sommarmötet i Ängelholm 1915, då världen låg i krig. Mycket har förändrats sedan dess, sa Lennart, men Jesus Kristus är densamme, igår och idag och i all evighet (Hebréerbrevet 13:8, vilket också har varit ”slogan” för Sommarmötet hur länge som helst). Daniel Johansson, lärare på Församlingsfakulteten i Göteborg, hade ett dubbelföredrag på lördag förmiddag, som bl.a. handlade om hur människan är skapad till Guds avbild och till likhet med Gud, och så fortsatte det. […]

Kommentera