Tillbaka efter helgens utflykt

I dag är jag tillbaka på kontoret efter en helgutflykt till Skåne. Jag var först i Åhus för att leda ELU-styrelsens första sammanträde efter sommaren (fritidsuppdrag), och sedan i Åstorp för att predika i missionshuset där. Det är roligt att komma ner till Skåne då och då, och se ELM’s arbete i syd. Av förklarliga skäl har det blivit mindre av det sedan jag flyttade till Stockholm men jag kan sakna närheten till missionsföreningarna, ungdomsarbetet och missionsvännerna.

Jag brukar passa på att predika när jag ändå är i Skåne för sammanträde, och i helgen var jag alltså i Åstorp. Det var faktiskt där jag hade min första predikan sedan jag hade blivit kallad till predikant i ELM, och det är alltid trevligt att komma tillbaka. Det är en trogen gemenskap på ett 30-tal personer, de flesta är 60+, men det går inte att ta miste på att Jesus har deras kärlek.

Jag predikade över Jeremia 38: 7 – 12, och förundrades över hur dagsaktuella bibeltexterna är. Jag skrev om det i ett tidigare blogginlägg, men det tål att upprepas. I texten kan vi läsa om hur en främling blev Jeremias medmänniska och hjälpare, och Gud kallar oss att vara en medmänniska för vår nästa – oavsett vem den människan är. Det var dessutom särdeles intressant att läsa bibeltexten och upptäcka att den bl.a. handlar om kaldéer och assyrier. Det är just dessa människor som idag förföljs och slaktas av IS, och som – till vår skam – Migrationsverket ser ut att skicka tillbaka från Sverige och rakt i händerna på sina förföljare.

Jag råkade få med mig en förkylning hem från Skåne, men den ska väl snart gå över. Nu är det en ny arbetsvecka och jag ser fram mot VARDag ikväll. Det kommer att handla om hopp för framtiden.

Taggar: , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg
2 kommentarer på “Tillbaka efter helgens utflykt
  1. Rebecka skriver:

    Välkommen tillbaka och tack för en upplyftande VARDag kväll igår! Och grattis på födelsedagen!!

Kommentera