Medarbetardag för ELM-anställda

Jag skriver från ett tåg mellan Halmstad och Göteborg, på väg hem från en lång och uppmuntrande medarbetardag för alla anställda i ELM-sfären.

Vi var ett 50-tal personer som strålade samman på Gullbrannagården utanför Halmstad. Det är verkligen roligt att se hur många och olika som arbetar i vår rörelse: missionssekreterare, ungdomssekreterare, missionsgårdsmedarbetare, barnledare och många andra typer av uppdrag. För att vara en liten rörelse är vi en ganska stor! Gud är god mot oss, och tycks vilja inkludera oss i sitt goda verk i världen, sin mission. Det är vi glada för!

John Breneman undervisar om förluster och livskriser.

Förutom allmän delgivning av vad som är på gång i rörelsen ägnades dagen åt ett oerhört viktigt ämne: att hamna i kris och att hjälpa andra som hamnar i en kris. John Breneman som är själavårdslärare på Strandhem gav oss många exempel på vad en förlust innebär och hur den påverkar oss. Johns undervisning kompletterades också av ett panelsamtal där tre personer delade sina erfarenheter av svåra förluster och hur de blev hjälpta genom kriser – också på vilka sätt de inte blev hjälpta trots välvilliga försök av medmänniskor. Jag uppskattar att vi som rörelse vill sätta fokus på vikten av andlig och känslomässig hälsa och ha beredskap för att se och lyssna på dem som plötsligt befinner sig i en svår livssituation.

På vägen hem är jag tacksam för allt som sker inom ELM och allt som är på gång i detta nya år!

Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera