Med nåden som drivkraft

Måndag och tisdag i veckan var jag nere i Åhus för ELMs medarbetardagar. Anställda från alla delar av ELM-sfären var på plats och vi var nog ett trettiotal på måndagen. Det ger gott hopp för framtiden att det finns så många duktiga människor som vill tjäna Gud och ELM med sina gåvor genom vaktmästeri, matlagning, husmorskap, bibelundervisning, tidningsarbete, integrationsarbete m.m. m.m. Medelåldern är rätt så låg en sådan här dag, inte minst eftersom ELUs ungdomsledare är med, men också för att ELM-sfären lyckas rekrytera nya unga människor. Det är mycket glädjande!

Temat för dagarna var ”Med nåden som drivkraft”. Jag hann tyvärr inte ner till Erik J A’s inledande föredrag på förmiddagen, men jag hann vara med på Rakel Smetanas (missionssekreterare, ELM) föredrag om ”nåden och människan”. Det handlade om de praktiska följderna av att vi har fått nåd från Gud, när vi möter människor i vår vardag. Det var mycket givande samtal och viktigt att få prata konkret om vilken skillnad det gör att Gud har visat mig sådant tålamod och sådan kärlek. Några av de bibelverser som kom fram under samtalet var:

2 Kor 6:1: ”Som Guds medarbetare uppmanar vi er också att ta emot Guds nåd så att den blir till nytta.” Fundera på det där med att nåden ska bli ”till nytta” …!

Rom 12:16: ”Var eniga med varandra. Tänk inte på det som är högt utan håll er till det enkla . Var inte självkloka.”

På kvällen fick vi tid att umgås och samtala, och på tisdag morgon hade jag en bibelförklaring över Romarbrevet 10:1-17 (du kan läsa avslutningen på den bibelförklaringen i mitt senaste blogginlägg).

– – –

Jag hann precis hem i tid till terminens första samling med VARDag. Martin H var tillbaka igen och undervisade över 1 Petr 3:8-12. Vi var 23 stycken och det är så roligt att se att det är så många som vill vara med i vår lärjungaskola.

Nu är det hög tid för mig att göra mig redo för kvällens sammanträde med styrelsen.

Taggar: , , ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera