Församlingshelg i Transtrand

Vi ankommer till fjällgården

Vi ankommer till fjällgården

I helgen var vi på församlingshelg i Transtrand, där Credo har sin fjällgård. Vi var sammanlagt omkring 70 stycken från Roseniuskyrkan och från ELM Gagnef, i åldrarna 1 år till omkring 75. Helgen innehöll bibelstudier över Efesierbrevet kapitel 3 – 4, långa vandringar på fjället, och mycket och god mat i goda vänners gemenskap.

Solen strålade när vi vandrade på fjället

Solen strålade när vi vandrade på fjället

Jag och ELM:s missionssekreterare för Sverige, Fredrik Smetana, stod för undervisningen för ungdomar och vuxna, och vi gick alltså igenom Efesierbrevet kapitel 3 – 4. I kapitel 4 skriver Paulus: ”Nej, vi ska hålla fast vid sanningen i kärlek och på alla sätt växa upp till honom som är huvudet, Kristus.” Därför hade undervisningen som tema ”en växande gemenskap”. Det är vår kallelse, som kristna och som gemenskap, att växa i de gåvor som Gud har gett oss för att bli till välsignelse för vår gemenskap och för varandra. Vi får också lov att växa i insikt om evangelium och allt mer präglas av Guds godhet och kärlek. Evangelium är en väl dold hemlighet som har av-slöjats genom Jesus, och nu har vi fått se och erfara att Gud inte gör skillnad på människor utan vill föra varje människa till tron på Jesus. Med den kunskapen kommer också uppdraget att förkunna budskapet för andra. Gud give att vi får vara såväl förkunnare som fruktbärare i Roseniuskyrkan!

Fredrik Smetana undervisade

Fredrik Smetana undervisade

Vi sjöng mycket tillsammans

Vi sjöng mycket tillsammans

Vi avslutade helgen med en härlig gudstjänst på söndag morgon och sedan fanns det möjlighet för de som ville att ta en till tur på fjället. Efter lunch åkte vi hem.

Taggar: ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera