En ny början

Så är jag då tillbaka i kontorsstolen. För lite drygt två veckor sedan landade vi i Sverige igen, trötta, yra och förvirrade över den blandning av bekant och främmande som vällt in i våra sinnesintryck och känslor. Sedan dess har vi någorlunda lyckats byta tidszon, plocka upp vårt gamla språk och börja navigera den nygamla omgivningen. Vi inser att vi kommer behöva ”landa” igen och igen. Platser och människor är bekanta, men borta är de nära vänner och dagliga rutiner vi haft omkring oss i två år, och det är mycket att smälta. Mycket att sakna, liksom mycket att ta emot med glädje och se fram emot.

Bakom oss ligger två fantastiska och lärorika år. Det är omöjligt att i några få ord sammanfatta eller ge den ”definitiva” sammanfattningen om vad vi varit med om, men det kommer väl sippra ur oss efter hand, både i när vi träffas och pratar och såklart när något av det jag lärt mig kommer till uttryck i predikan och undervisning.

Tack till alla er som fått oss att känna oss välkomna! Vi ser fram emot att lära känna er som är nya i kyrkan och att ta igen ”förlorad” tid med er vi känner sen förut. Ett sätt vi vill göra det är att så småningom få öppna dörrarna till vårt nya hem, ett parhus i Vällingby – Vinsta, och få se er i vår soffa och runt vårt matbord.

Mitt emot mig sitter en kär vän och en god kollega i Daniel. Jag är stolt och tacksam över att få jobba sida vid sida med honom. Jag är också enormt glad över alla som ger av sin tid och sitt engagemang för att den här kyrkan ska blomstra och växa i den stora vision som vi bär på. Den här veckans består mycket i att komma ifatt. Jag läser protokoll, rapporter, månadsbrev och bloggar. Jag har också ”intervjuat” Daniel lite om åren som gått och hur kyrkan och han själv utvecklats. Men, som man säger på engelska: ”first things first” – det första jag gjorde igår morse var att möblera om på vårt kontor!

Arbetet kommer igång lite mer konkret när jag dammar av min prediko-svenska den 9 juli. Jag kommer arbeta 50% i kyrkan framöver, och så småningom också med nybildade Apologia, fortsättningen på CredoAkademin där jag tidigare arbetat i åtta år.

Vi ses i kyrkan!

Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg, Personligt

Kommentera