Efter påsken

Jag har varit ledig i påsk, och tillbringade förra veckan i Idre och Grövelsjön med Maria och hennes familj. Jag har åkt väldigt lite längdskidor tidigare så det var en utmaning att ge sig ut i spåren och inte minst att gå en tur på fjället, men det var lätt värt ansträngningen! Vädret var alldeles strålande och vi kunde njuta av riktigt varm sol, och ändå mycket snö både i pister och på marker.

Maria, svärmor Eva och svägerska Johanna spelade två konserter under veckan och spelade i två gudstjänster på påskdagen, och vi fick komma till riktigt vackra kyrkor/kapell. Det var dels Storsäterns kapell, dels Fjällkapellet i Idre fjäll. Storsäterns kapell var speciellt eftersom det var helt omgivet av snö, och altaret stod framför ett högt högt fönster som vätte ut mot skogen som var täckt med snö. Det var något alldeles speciellt! Fjällkapellet i Idre var häftigt av flera anledningar. För det första låg det nästan i skidbacken, för det andra var det väldigt litet men mysigt och ombonat, och för det tredje fanns det också där ett fönster framför altaret som gav vidsträckt utsikt. Jag tänkte när jag stod där: ”Man blir väldigt sugen på att börja sjunga liturgi när man får stå med sådan utsikt vid altaret …” I det kapellet firade vi skärtorsdagsmässan. Idre kyrka var inte riktigt lika speciell men där firade jag i varje fall påsknattsmässan.

– – –

Nu är det i varje fall dags att återgå till vårens arbete och jag börjar med att förbereda mig inför kvällens samling med VARDag. Det är dags att avsluta vår vandring genom Petrusbrevet och jag har uppskattat månaderna med brevet. Det är speciellt att arbeta under så pass lång tid med en bibelbok för den hänger verkligen med en i vardagen på ett annat sätt än annan bibelläsning gör. Det här arbetet har varit väldigt givande för mig, och jag hoppas att den har varit så för deltagarna.

Efter den här tisdagen är det dags att börja vad vi kallar för ”Dags att prata om : …” och vi ska ta upp Pornografi, Homosexualitet, och Jag äger mig själv!. Det är frågor som vi inte ofta tar upp i undervisningen men som vi på olika sätt möter och påverkas av i vardagen. Det är hög tid att ge undervisning i dessa frågor och öppna för samtal.

– – –

Avslutningsvis. Tänk att vi har fått fira påsk igen! Det är så mäktigt! Så här skriver vi i förklaringen till vår vision:

Jesus Kristus är mittpunkten och huvudpersonen i Guds plan att besegra det onda. Därför är han också mittpunkten i vår tro. I hans liv ser vi Guds kärlek och goda avsikter för världen. Han är Gud som har blivit människa – den verklige Hjälten – för att offra sig för sina ovänner och skapa bestående fred. Det är evangelium. Hans död visar oss både omfattningen av vår synd och djupet i Guds kärlek. Hans uppståndelse är grunden för vårt hopp om det godas seger och att det onda inte kommer att få sista ordet.

Det är makalöst hoppfullt! Med honom får vi gå varje dag, också den här dagen.

Taggar: ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg, Personligt

Kommentera