Äktenskap och singelskap

Relationer hör till det viktigaste vi har i våra liv. Våra liv präglas av våra relationer. Vänskap, familjeband, arbete, fritid, kärlek och längtan. Allt präglas av relationer.

För den som är gift är det både en glädje och en utmaning att leva tillsammans med en annan, och man konfronteras ofta med sina egna tillkortakommanden. För den som lever i singelskap kan förväntningarna från kyrka, familj och samhälle ibland upplevas som onödigt höga på att man inte kommer att finna meningen med livet förrän man har funnit en partner.

Till oss alla, oavsett livssituation, har Bibeln någonting viktigt att säga. Den djupaste uppmaningen Bibeln ger oss när det kommer till relationer är: oavsett hur vår livssituation ser ut är vi kallade att låta Jesus vara vårt hjärtas brudgum och vår första kärlek. Den som lever i ett äktenskap lever i en god relation – den är skapelsegiven och välsignad av Gud. Den som lever i singelskap lever också den ett meningsfullt liv.

Om dessa frågor handlade de två första predikningarna i Roseniuskyrkans predikoserie, hösten 2016. Du kan lyssna till den första predikan här (fr. min. 29) och till den andra predikan här (fr. min. 24).

Taggar: ,
Publicerad i (Helt vanliga) blogginlägg

Kommentera