Roseniuskyrkans församlingshelg 2019

Välkommen till Drakudden!

För femte året i rad träffas Roseniuskyrkan för en församlingshelg på Drakuddens konferensgård i Bro, väster om Stockholm. Det är en härlig helg med mycket tid för att umgås men också tid för undervisning, samtal, bön och tillbedjan. Platsen erbjuder många trevliga promenader, beach volley och andra härliga ute-aktiviteter!

Årets tema: Hjärtat

”Mer än allt som ska bevaras, bevara ditt hjärta, för därifrån utgår livet.” (Ords 4:23). Bibeln använder ordet ”hjärta” för att beskriva människans innersta, sätet för hennes personlighet, tankar, känslor och vilja. Gång på gång i Bibeln uttrycker Gud att han inte önskar ytlig religiositet utan hjärtats tillgivenhet.

Hur är ett människohjärta funtat? Om frågan hade ett enkelt svar skulle psykologer vara arbetslösa och förmodligen skulle litteratur, poesi och annan konst vara lite tråkigare. Hjärtat är vad som gör oss mänskliga: överraskande, svåra, intressanta och levande.

nder helgen ska vi tala om just detta: hur är vi skapade, vad har format och deformerat oss längs vägen, och hur arbetar Gud med att rädda och återställa våra hjärtan?

På årets församlingshelg ska vi stanna upp inför tre utmaningar vi har med vårt hjärta. Att bevara det, att förstå det och att ge det till Gud.

Martin Helgesson kommer att stå för bibelundervisningen. Sofia Ödman m.fl. kommer att hålla i barnsamlingarna, som också följer helgens tema.

På söndagen har vi en gudstjänst där barnen medverkar – en gudstjänst för alla åldrar.

Anmälan: Sista anmälningsdag: sön. 15 sept. Anmälan är bindande. Anmäl dig här, eller på papperslistor i kyrkan.

Schema för helgen

Lördag
09.30 Drop-in och kaffe
10.00 Gemenskapsaktivitet

11.00 Undervisning
– Bevara ditt hjärta
– Förstå ditt hjärta
[Separat program för barnen]

12.30 Lunch
15.00 Missionsloppet
15.30 Fika
16.30 Frivillig bönesamling
17.30 Middag

19.00 Kvällsmöte
– Ge ditt hjärta
[Filmkväll för barnen: 
 Josef, drömmarnas kung]

21.00 Kvällsfika

Söndag
08.30 Frukost
10.30 Gudstjänst för alla åldrar
12.00 Lunch
– Städning och hemfärd

Praktisk information

 • Anmälan sker här eller via lista på gränden senast söndagen den 15 september. Därefter får du vidare instruktioner via e-post. Glöm inte bort att anmäla specialkost!
 • För att hålla nere kostnaderna kommer vi att laga vår mat själva. Var därför beredd på att du kommer att delas in i ett matlag med ansvar för en viss måltid.
 • Priser för helgen:
  • Vuxen 500 kr
  • Vuxen boendes hemma 450 kr
  • Student 350 kr
  • Barn 7-12 år 250 kr
  • Barn 3-6 år 150 kr
  • MAX för familj 1250 kr
  • Därutöver får man gärna ge en frivillig gåva i kollekt för att täcka eventuella återstående kostnader.