Läs Bibeln på ett år!

Bibelläsningsplan 2019 –läs Bibeln på ett år med oss!

Välkomna att delta i gemensam bibelläsning med Roseniuskyrkan från den 1 januari 2019.

Vi har tagit fram en bibelläsningsplan som täcker hela Bibeln på exakt ett år, där vi läser både ur Gamla och Nya testamentet varje dag. Du kan välja att läsa hela, eller att t ex. bara läsa Nya testamentet.

Du kan ladda ner bibelläsningsplanen här.

Några tips inför läsningen

  • Hitta en rutin: För att se till att läsningen blir av är det smart att tänka ut en tid och/eller plats för bibelläsningen. Det kan vara det första du gör på morgonen, det sista du gör på kvällen eller vad du ägnar din pendling åt. Huvudsaken är att det blir av!
  • Hitta en smidig bibel: Se till att din Bibel inte är för otymplig, så att du kan ha den med dig och läsa lite var som helst. Här är en bibel-app ingen dum idé!
  • Förbered dig på att misslyckas: En bibelläsningsplan är ingen allt-eller-inget-grej. Ofta halkar man efter. Antingen läser du ikapp när du har tid, eller så säger du ”ok, jag får släppa den boken den här gången”. Sluta inte helt bara för att du inte orkar allt, utan hitta en medelväg som funkar för dig.
  • Läs tillsammans: Det tar mer tid, men ger också mycket att diskutera ihop (kom ihåg gruppen på nätet!)
  • Stryk under: Favoritverser, minnesverser, konstiga verser. Stryk under eller skriv ner vad du vill minnas, kolla upp eller fråga någon om.
  • Be texten: Bibelläsning är ett av de bästa sätten att inspireras till bön. Vad påminner texten om som du vill tacka Gud för, bekänna eller be om hjälp med?

Frågor till Bibelläsningen

Ibland kan bibelläsningen bli mer engagerande om man ställer frågor till texten; frågor som ökar förståelsen för vad texten betyder i sig och hur den relaterar till dig. Nästa steg är att inte bara förstå texten utan be den. Här kan du ladda ner frågor till bibeltexten.