Gudstjänst och COVID-19

* Texten uppdateras löpande vid nya riktlinjer. Senaste uppdatering: 2 juni 2021.

Den 1 juni infördes lättare restriktioner för gudstjänster och andra allmänna sammankomster. Det är nu tillåtet att samla upp till 50 personer om det finns anvisade platser, med minst 1 meters avstånd mellan varje sällskap på max fyra personer.

Därmed öppnar också Roseniuskyrkan upp för besökare vid våra gudstjänster! Äntligen!

Så här kommer det att gå till:

Reservera platser

• Reservera en plats via anmälningsformuläret senast söndag morgon kl. 09.00. Efter denna tid kan man endast lämna återbud (via sms till Martin Helgesson, 070-2520672).
  • Vi fördelar besökare enligt denna placeringskarta med ett sällskap per numrerad plats. Om du anmäler fler än fyra personer måste vi tyvärr dela upp er i två sällskap.

Obs: Roseniuskyrkan är inte jättestor, vilket betyder att storleken på sällskap påverkar hur många som kan besöka en gudstjänst. Placeringen av besökare sker manuellt, därför kan det hända att du, trots att du anmält dig, får ett meddelande om att platserna är slut. Får du inget sådant meddelande, har du en plats.

Behöver du hjälp med anmälningsformuläret? Kontakta Martin Helgesson så får du hjälp.

I kyrkan

• När du anländer till kyrkan finns en lista vid ingångarna till kyrksal och läktare som anger var du fått plats, samt kyrkvärdar som kan hjälpa dig att hitta rätt.
  • Gudstjänsten börjar. Prisa Gud, du är på plats i kyrkan och omgiven av din församling igen!
  • Efter gudstjänstens slut lämnar vi lokalen i ordning bakifrån för att undvika trängsel. Stanna inte i trapphuset, utan fortsätt ut till innergården eller gatan om du vill träffa vänner.

Försiktighet

Det är fortfarande viktigt att vi är försiktiga och gör vad vi kan för att undvika smittspridning. Så här kan du skydda dig själv och andra vid gudstjänstbesök:

• Var uppmärksam på symptom och stanna hemma om du är sjuk.
  • Tänk på att hålla avstånd. Det blir många härliga återseenden nu, men samtal efter gudstjänsten får vi ha utomhus – på innergården, ute på gatan, Humlegården, etc. Trängsel i inomhusmiljöer utgör den största risken till smitta, så här får vi hjälpas åt!

Vi gläds åt att få samla människor till gudstjänst igen, samt hoppas och ber om en fortsatt positiv utveckling i Stockholm och vårt land!

Om du inte är redo att besöka en gudstjänst, eller inte lyckas reservera en plats, så direktsänds våra gudstjänster även i fortsättningen via youtube och Stockholms närradio 88,0 MHz.