Gudstjänst och COVID-19

* Texten uppdateras löpande vid nya riktlinjer. Senaste uppdatering: 28 juni 2021.

Den 1 juli införs ytterligare lättnader i de restriktioner som gäller för gudstjänster och andra allmänna sammankomster. Det är nu tillåtet att samla upp till 50 personer UTAN anvisade platser.

Detta gäller för gudstjänster i Roseniuskyrkan från och med 4 juli. Så här går det till att besöka en gudstjänst med de nya reglerna:

Reservera platser

• Reservera en plats via anmälningsformuläret. Där kan du även lämna återbud.
  • Om det står ”fullbokad” får du försöka en annan söndag.

I kyrkan

• När du anländer till kyrkan får du själv välja plats. Tänk på att hålla avstånd och använd gärna läktaren också.
  • Efter gudstjänstens slut lämnar vi lokalen i ordning bakifrån för att undvika trängsel. Stanna inte i trapphuset, utan fortsätt ut till innergården eller gatan om du vill träffa vänner.

Försiktighet

Det är fortfarande viktigt att vi är försiktiga och gör vad vi kan för att undvika smittspridning. Så här kan du skydda dig själv och andra vid gudstjänstbesök:

• Var uppmärksam på symptom och stanna hemma om du är sjuk.
  • Tänk på att hålla avstånd. Det blir många härliga återseenden nu, men samtal efter gudstjänsten får vi ha utomhus – på innergården, ute på gatan, Humlegården, etc. Trängsel i inomhusmiljöer utgör den största risken till smitta, så här får vi hjälpas åt!

Vi gläds åt att få samla människor till gudstjänst igen, samt hoppas och ber om en fortsatt positiv utveckling i Stockholm och vårt land!

Om du inte är redo att besöka en gudstjänst, eller inte lyckas reservera en plats, så direktsänds våra gudstjänster även i fortsättningen via youtube och Stockholms närradio 88,0 MHz.