Församlingshelg 2020

Välkommen till Drakudden!

För sjätte året i rad träffas Roseniuskyrkan för en församlingshelg på Drakuddens konferensgård i Bro, väster om Stockholm. Genom att begränsa antalet platser och förkorta programmet till endast lördag (gudstjänsten på söndagen är inne i kyrkan) kan vi genomföra en lite enklare och, under rådande omständigheter, säker församlingshelg. Vi vill också jobba på att möjliggöra digitalt deltagande under delar av dagen!

Årets tema: Med Guds blick på storstaden

Roseniuskyrkan vill vara en kyrka…med hjärta för storstaden. Så säger vi i vår vision, och den här helgen ska vi prata mer om vad det betyder. Vi ska undersöka vad Bibeln säger om hur Gud ser på storstaden och fundera på hur vi ska vara kyrka om vi ser på storstaden med samma blick.

Martin Helgesson kommer att stå för undervisningen och Sofia Ödman har barnsamlingar på förmiddagen.

Delta på plats eller digitalt

Om intresse finns vill vi gärna livestreama delar av dagen. För att veta hur stort intresse är ber vi därför även distansdeltagare att anmäla sig.

Anmälan

Anmälan öppnar  16 september 12.00 och stänger 20 september 23.59. Obs: Vi vill att även digitala deltagare anmäler sig.

En av byggnaderna på Drakuddens konferensgård.

09.30 Drop-in och kaffe
10.00 Gemenskapsaktivitet

11.00 Undervisning
– Hur ser Gud på storstaden?
– Hur ska vi vara kyrka i storstaden?

12.30 Lunch

15.30 Fika
16.30 Bönesamling och samtalsgrupper
17.30 Middag

19.00 Kvällsmöte

11.00 Gudstjänst i Roseniuskyrkan

• Vi begränsar deltagande på plats till 50 personer.
  • För att hålla nere kostnaderna kommer vi att laga vår mat själva. Var därför beredd på att du kommer att delas in i ett matlag med ansvar för en viss måltid.
  • Priser för helgen:
    • 500 kr
    • Student/ungdom 350 kr
    • Barn 7-12 år 250 kr / 3-6 år 150 kr
    • MAX per familj 1250 kr
  • Övernattning? Gården är bokad till och med söndag, så det finns viss möjlighet till övernattning. Programmet slutar dock på lördag kväll. Vid anmälan kan man ange om man är intresserad av att övernatta, och de som väljer att göra det får tillsammans ansvara för frukost på söndagen samt den städning som tillkommer pga. övernattning.