Barnverksamhet

”Låt barnen komma till mig.” Jesus överraskade sin samtid när han gav tid och uppmärksamhet till dem som i andras ögon var små och oviktiga. På samma sätt vill vi i Roseniuskyrkan välkomna och ge plats åt barn, och visa att Guds rike, som Jesus själv sa, tillhör dem.

Barn i gudstjänsten

Barnen är självklart välkomna att delta i våra gudstjänster och övriga samlingar. Längst bak i kyrkan finns ett utrymme för barn som vill krypa, leka, rita etc. och vi reserverar platser i de bakersta bänkraderna till småbarnsfamiljer, så att föräldrar kan övervaka sina små och ändå vara med i gudstjänsten.

Söndagskola och ”barnens stund”

I Roseniuskyrkan erbjuds söndagskola varje söndag, med undantag för sommar- och jullov. Till söndagskolan är barn välkomna från 3-10 års ålder och delas in i två grupper, den yngre för ca 3-6 år och den äldre för 7-10 år.

Söndagsskolan innehåller kort undervisning om någon del av Bibeln, musik, olika aktiviteter samt en chans för barnen att samla in pengar till hjälpverksamhet inriktad på barn i andra länder. Vi är mycket glada för att använda söndagsskolematerialet Skatten.

Barnen deltar i gudstjänsten från början, och har en egen ”barnens stund” där dagens söndagsskollärare berättar vad som kommer hända i söndagsskolan och låter barnen öppna skattkistan med en ledtråd till dagens tema. Innan barnen går till söndagsskolan hjälper de hela församlingen att sjunga månadens sång med rörelser.

Lekrum

På vår församlingsvåning Gränden finns ett särskilt lekrum för barnen att använda om/när det blir för svårt att vara tyst och stilla i kyrksalen.

Barnläger

Varje sommar arrangerar vi ett barnläger på scoutgården Lemshaga på Ingarö för Roseniuskyrkans barn och deras vänner. Lägret brukar äga rum i mitten på augusti, och är en uppstart på söndagsskolans kommande läsår.

Har du frågor kring Roseniuskyrkans barnverksamhet? Välkommen att skicka ett mejl till oss på barnverksamhet [at] roseniuskyrkan.se!